Arvostelu: Catit Design Senses -leikkirata

Aikaisemmat kokemukset kissan leluista ovat jääneet hiirijäljitelmiin, palloihin ja huiskuihin. Catit Design on kuitenkin tuonut markkinoille ison joukon erilaisia ”uuden sukupolven” kissaa aktivoivia leluja ja vempaimia. Päätimme pistää lelut testiin!

Ensimmäinen testilelu on Catit Design Senses -leikkirata. Kuvan perusteella tuote on läpinäkyvä rata, jossa liikkuu pallo. Teksti zooplussan sivuilla vaikutti houkuttelevalta:

Jännittävä, laajennettava ja vaihteleva kissanlelu näppäryyden harjoittamiseen sekä luonnollisen saalistusvietin toteuttamiseen.

Tuote oli myös saanut paljon hyviä arvosteluja, eikä alle kymmenen euron alennettu hintakaan päätä huimannut. Koska tilauksen mukana tuli ostettua myös mm. kissanruokaa, ei ostoksista tullut lainkaan postikuluja.

Laatikko saapui viidessä päivässä kotiovelle:

Catit Design Senses -leikkirata

Catit Design Senses -leikkirata

Sisältä paljastui itse rata ohjeineen:

Rata ja ohjeet

Rata ja ohjeet

Radassa on yhteensä 13 irrallista osaa, rata kattoreunuksineen, päätöspalat sekä vihreänharmaa, painavahko pallo. Tuote on jämäkkää muovia, vaikka kiinnikkeet vaikuttavatkin hieman heppoisilta. Kasaamiseen ei tarvittu työkaluja ja se oli yksinkertaista ja suoraviivaista. Mukana tulleet havainnolliset ohjeet auttavat jos tulee ongelmia:

Ohjeet

Ohjeet

Radasta voi tehdä erilaisia variaatioita vaihtelemalla kummin päin rataosiot liittää toisiinsa. Radasta voi tehdä esim. pyöreän renkaan tai molempiin päihin päättyvän ”madon”. Testikokoonpanoksi valitsimme keskeltä koukkaavan päättyvän radan:

Testikokoonpano

Testikokoonpano

Kun rata saatiin kasattua, oli aika kutsua raati paikalle!

Mikäs tämä on?

Mikäs tämä on?

Hetken kuluttua leikki kuitenkin alkoi!

Leikki alkaa

Leikki alkaa

Kiinteä pallo ei itsessään pidä ääntä, mutta liikkuessaan radan sisällä se hieman kolisee (joten lelua ei kannata jättää makuuhuoneen lattialle yöksi!).

Leikki jatkuu

Leikki jatkuu

Muutaman minuutin riehumisen jälkeen on aika levätä:

Väsähtäminen

Väsähtäminen

 

Tiivistelmä

Kaiken kaikkiaan aktivointilelu yllätti positiivisesti. Se tarjoaa kissalle hupia silloinkin, kun isäntä/emäntä ei työpäivän jälkeen jaksa välttämättä leikkiä. Radasta voi tehdä erilaisia muunnoksia, ja tarjolla on erilaisia lisäosia ja kilkkeitä monimutkaisempien ja yllätyksellisempien ratojen rakentamiseen. Kaikki kissat eivät tästä välttämättä innostu, joten kannattaa aloittaa kokeilu edullisella perussarjalla.

  • Tilaus tuli nopeasti
  • Hinta oli edullinen
  • Tuote on laadukkaan ja kestävän oloinen, kiinnikkeet voisivat olla jämäkämmätkin
  • Testikissa piti lelusta kovasti

Tilaa Catit Design Senses -leikkirata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *